Przejdź do głównej zawartości
Coś słodkiego do kawy..szybko można zrobić, ale trzeba troszkę poczekać aż zastygnie.
- 90 g ryżu preparowanego [u mnie mix zbóż ekspandowanych]
- 140 g daktyli
- 250 g masła orzechowego
- 150 g czekolady gorzkiej
- 30 g oleju kokosowego
Daktyle moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut,następnie osączyć , dodać masło orzechowe [110 g ] i zblendować na gładką masę , dodać ryż i wymieszać .Przełożyć do foremki, ugnieść, posmarować resztą masła orzechowego.Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić i polać ciasto.Odstawić do zastygnięcia.
Wyglądają genialnie, zapisuję przepis i na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuja :) zdrowa i pyszna przekąska, do tego ta czekolada na górze ... pycha
OdpowiedzUsuń