Przejdź do głównej zawartości
Pierwsze grzybki w tym roku..ale jakoś na razie ich mało w naszych lasach..Grzybki w śmietanie zrobione przez mojego męża.
- 1 kg dowolnych grzybów
- cebulka
- 2 łyżki masła
- około 1 szkl.śmietany 18%
- sól, pieprz
Grzyby pokroić,cebulę też pokroić.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dodać grzyby i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut.Doprawić do smaku solą i pieprzem,wlać śmietanę i gotować jeszcze około 10 minut.
Kocham grzyby i mogłabym je jeść bez końca. Zupa grzybowa jest moja ulubioną a sosiki grzybowe do mięsa albo do makaronu, są po prostu palce lizać. Sposobów na wykorzystanie grzybów jest bardzo wiele i zwykle zarówno ciekawe sposoby na ich przyrządzenie, jak i świeże grzybki, czerpię z https://mrchef.pl/pytania_i_odpowiedzi Mam też pewność co do ich jakości bo dostarczane do domu są odpowiednio wyselekcjonowane i sprawdzone.
OdpowiedzUsuń