- bulion drobiowy
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 20-30 dkg fasolki szparagowej
- sól , pieprz
- listek, ziele
- domowa vegeta
- 25 dkg mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 cebulka
- majeranek
- koperek
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków.Mięso wymieszać z cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże kulki .Jak ziemniaki będą prawie miękkie do zupy wrzucić kulki mięsne i gotować 10-15 minut.Na koniec dodać koperek, można dodać także śmietanę.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.