Zupa z fasolką szparagową i klopsikami

Miałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany.
  • bulion drobiowy
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 20-30 dkg fasolki szparagowej
  • sól , pieprz
  • listek, ziele
  • domowa vegeta
  • 25 dkg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 cebulka
  • majeranek
  • koperek
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków.Mięso wymieszać z cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże kulki .Jak ziemniaki będą prawie miękkie do zupy wrzucić kulki mięsne i gotować 10-15 minut.Na koniec dodać koperek, można dodać także śmietanę.


Komentarze