Zupa pomidorowa z ryżem i fasolką szparagową


Ostatnio jakoś nie mam czasu na pisanie postów na blogu..a mam sporo nie opisanych zdjęć potraw..muszę kiedyś się zmobilizować i to nadrobić.Dziś zapraszam na szybką do zrobienia zupkę, no i oczywiście nie tylko szybką, a także smaczną.
  • 1-2 marchewki
  • 20-30 dkg żółtej fasolki szparagowej
  • 0,5  szkl. ryżu
  • sól,pieprz
  • domowa vegeta
  • listek, ziele
  •  śmietanka 18%
  • koperek
Do garnka wlać bulion, pokrojoną marchewkę, fasolkę, ryż i przyprawy.Dodać koncentrat pomidorowy.Gotować na wolnym ogniu,pod zupkę wymieszać ze śmietaną, dodać koperek.


Komentarze

  1. Rzeczywiście szybki w produkcji i pożywny obiadek :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.