Zrazy wieprzowe

Zrazów troszkę u mnie na blogu już jest.Tym razem prawdę mówiąc robiłam zrazy specjalnie do zupki, ale można oczywiście zrobić takie zrazy w jakimś sosie.Moje zrazy gotowały się w wolnowarze, ale można także normalnie w zwykłym garnku.
  • kilka plastrów polędwicy wieprzowej
  • troszkę mielonego mięsa
  • domowa vegeta
  • musztarda
  • susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna
  • listek, ziele
  • sól
  • koperek
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione].Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około 6 - 8 ].


Komentarze