Prosta i na dodatek pyszna zupka.Chyba pierwszy raz gotowałam zupkę w wolnowarze, w sumie to ona sama się gotowała.Późnym wieczorkiem zrobiłam zrazy , przełożyłam je do wolnowaru , ustawiłam i poszłam spać.Rano dodałam pokrojone ziemniaki ,"wybyłam" z domu a jak wróciłam to zupka była już gotowa.
Zrazy
- kilka plastrów polędwicy wieprzowej
- troszkę mielonego mięsa
- domowa vegeta
- musztarda
- susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna
- listek, ziele
- sól
- koperek
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione].Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze ] prawie do miękkości zrazów.
Zupa
Do gotujących się, prawie miękkich zrazów dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości ziemniaków.Dodać koperek, doprawić w razie potrzeby.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.