Przejdź do głównej zawartości
Ziemniaki pieczone w kombiwarze
Obrałam ziemniaki z zamiarem smażenia frytek, ale pomyślałam sobie, że trochę poeksperymentuję i pokrojone ziemniaki wymieszałam z marynatą Kujawski- niby jest to marynata do mięsa, drobiu, ale ja dodałam ją własnie do ziemniaków..no i w sumie wyszło pysznie..takie ziemniaki można upiec w piekarniku, a ja piekłam w kombiwarze.
Ziemniaki obrać i umyć, pokroić i osuszyć.Wymieszać z marynatą.Rozłożyć warstwę na sitku.Piec w temperaturze 250 stopni przez 30 minut, aż ziemniaki się zrumienią .
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńWlasnie zaczynam robić ten przepis
OdpowiedzUsuńNa ruszcie i sitku ? Na górnym czy dolnym ruszcie ?
OdpowiedzUsuń