piątek, 5 maja 2017

Przekładaniec bez pieczenia



Przekładaniec zrobiony późnym wieczorem i powinien odstać w lodówce w celu zastygnięcia,a ja do zdjęcia ukroiłam za wcześnie, więc nie wygląda to jeszcze jak powinno..Do tego przekładańca wykorzystałam nowość z Cenosu-mix zbóż ekspandowanych-jęczmień i jagły oraz masę kajmakową Helio.

Masło, miód, śmietankę i kakao przełożyć do garnka i gotować mieszając, aż wszystkie składniki się połączą. Zdjąć z ognia.Dodać  mix zbóż [ około 1 szkl.zostawić do posypania wierzchu] dokładnie wymieszać.Dno foremki wyłożyć krakersami, na krakersy wyłożyć masę i rozsmarować.Następnie ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kajmakową i posypać pozostałym mixem zbóż i delikatnie przycisnąć dłonią w masę kajmakową.Odstawić do lodówki na kilka godzin.








2 komentarze :

  1. mniaam! jak zobaczyłam to ciacho to aż ślinę przełknęłam, musiało być pyszne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.