Gofry

Dawno nie robiłam gofrów...te gofry robi się bardzo szybko..wystarczy zmiksować wszystkie składniki bez wcześniejszego ubijania piany.Gofry można posypać cukrem pudrem,położyć bitą śmietanę lub nawet jakiś dżem..
  • 2 szkl. mleka
  • 1/3 szk.oleju Polskiego Rzepakowego
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki szymanowskiej Polskie Młyny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
Wszystkie składniki razem zmiksować.Wylewać porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę. Piec około 5 min. Upieczone gofry podawać np.bez niczego, posypane cukrem pudrem,z dżemem, bitą śmietaną, karmelem, owocami itd.


Komentarze

  1. Uwielbiam gofry - to smak mojego dzieciństwa i choć i tak nikt nie zrobi lepszych od babci, to i tak lubie często je robić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam podobnie jak Natalia, pamiętam jak moja mama robiła dla mnie i rodzeństwa gofry. Miała wysłużoną gofrownicę dezala i jak się nie mylę nadal ja ma i działa. Zwykle po niedzielnym obiedzie je jadaliśmy.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.