Przejdź do głównej zawartości
Zupa pieczarkowa z makaronem
Kolejna zupka z pieczarkami..tym razem z makaronem..posmakowała i mi i moim córkom..mąż już niestety się nie załapał na taką pyszną zupkę.
- 0,5 kg pieczarek
- marchewka
- kawałeczek selera, pietruszki
- około 20-30 dkg makaronu
- 2 łyżki masła
- śmietana 18%
- sól, pieprz
- listek, ziele
- koperek
Pieczarki obrać, umyć i pokroić. W garnku zagotować wodę, dodać pokrojone w kostkę warzywa, pieczarki [ pieczarki można wcześniej ciut poddusić] i przyprawy. Wszystko razem gotować . Do gotującej się zupy wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Pod koniec dodać masło,śmietanę, w razie potrzeby doprawić.
Taką ze świderkami najczęściej robię u siebie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń