Zupa jarzynowo -ogórkowa z rybą

    Troszkę mrożonych warzyw, kilka ogórków kiszonych, ziemniaki , rybka ..i oto smaczna zupka.
    • 300 g filetu np. z morszczuka
    • 4 ogórki kiszone
    • 1 marchewka
    • 1/2 pietruszki
    • 10-15 dkg fasolki szparagowej
    • kilka różyczek kalafiora
    • kilka ziemniaków
    • sól, pieprz
    • listek , ziele 
    • domowa vegeta
    • śmietana
    Pokrojoną marchewkę, pietruszkę,fasolkę, kalafiora oraz ziemniaki przełożyć do garnka. Wlać wodę , dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości ziemniaków.Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę dodać do gotującej się zupy.Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu wlać śmietanę i w razie potrzeby doprawić. 

    Komentarze