Zupa pomidorowa z ryżem i kapustą pak choi


 Kolejna zupka z kapustą pak choi..tym razem z ziemniakami , z dodatkiem ryżu i koncentratu pomidorowego..też była pyszna.
  • porcja rosołowa
  • kilka łyżek ryżu
  • ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kapusta pak choi
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • sól,pieprz, listek, ziele
  • domowa vegeta
Porcje rosołową zalać zimną wodą ,dodać przyprawy. Chwilę pogotować ,dodać do nich pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotować przez około 15- 20 minut, dodać ryż i pokrojoną kapustę. Gdy ryż i ziemniaki będą prawie miękkie dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać śmietanę.W razie potrzeby doprawić do smaku.


Warzywa korzeniowe 2017

Komentarze