Rybka smażona

Rybka , prosta i szybka do zrobienia..
  • dowolna ryba
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, lubczyk suszony
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej 
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem, lubczykiem,odstawić do lodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  1. Jaki intrygujący patent na dodanie lubczyku do rybki! Muszę tak przy okazji wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.