Przejdź do głównej zawartości
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą i jajkiem
Bardzo prosta i szybka do zrobienia zupka...zachciało nam się barszczu białego albo żurku..ale , nie miałam zakwasu żytniego, ale miałam kwas z kapusty kiszonej, więc powstała taka oto zupka..polecam..bo pyszna wyszła..ilość składników wedle własnego gustu..prawdę mówiąc to nawet nie wiem dokładnie ile czego dałam, bo było próbowane , dodawane i nic nie mierzone..po prostu wszystko według własnego smaku.
- biała kiełbasa
- susz warzywny
- cebula
- listek, ziele
- domowa vegeta
- musztarda
- chrzan
- śmietana
- kwas z kiszonej kapusty
- jajka
- majeranek, koperek
Do garnka wlać wodę, włożyć białą kiełbasę .Dodać susz warzywny, pokrojoną cebulę i przyprawy.Gotować na wolnym ogniu.Pod koniec wyjąć kiełbaskę i pokroić w plasterki.Do garnka z zupą dodać chrzan, musztardę , kwas z kapusty,doprawić.Gotować jeszcze chwilkę,dodać pokrojoną kiełbaskę.Na końcu dodać śmietanę.Podawać z ugotowanym jajkiem.
i co ja mam znów napisać ?? Apetyczna super zupka ;)
OdpowiedzUsuńzimą chętnie sięgam po takie zupy :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam zupy chrzanowej
OdpowiedzUsuń