- dowolna ryba
- przyprawa do ryb
- mąka do panierki
- olej do smażenia
- 5 szk.wody
- 1 szkl. octu
- 2 cebule
- 4 listki laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 1 łyżka soli
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka ketchupu
- 5-6 łyżek przecieru pomidorowego
Wodę, ocet, pokrojoną w plasterki cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, ketchup i przecier pomidorowy przełożyć do garnka, doprowadzić do wrzenia .Gotować 10 minut.Następnie usmażone ryby zalać gorącą zalewą, odstawić w chłodne miejsce na kilka dni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.