Ryba w zalewie ketchupowo-pomidorowej

Ryba dla odmiany ciut inaczej, bo w zalewie octowej z dodatkiem ketchupu i koncentratu pomidorowego..ja zrobiłam i rybę i płaty rybne bez ości., a pomysł na taką rybkę podpatrzyłam tutaj.
  • dowolna ryba
  • przyprawa do ryb 
  • mąka do panierki 
  • olej do smażenia
  • 5 szk.wody
  • 1 szkl. octu
  • 2 cebule
  • 4 listki laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka ketchupu
  • 5-6 łyżek przecieru pomidorowego
Rybę pokroić w kawałki, obtoczyć w mące z dodatkiem przyprawy do ryb.Usmażyć z obu stron na oleju
Wodę, ocet, pokrojoną w plasterki cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, ketchup i przecier pomidorowy  przełożyć do garnka, doprowadzić do wrzenia .Gotować 10 minut.Następnie usmażone ryby zalać gorącą zalewą, odstawić  w chłodne miejsce na kilka dni.


Komentarze