Przejdź do głównej zawartości
- 2 szkl.mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 szkl. cukru
- 1/3 szkl. naturalnego jogurtu
- 1/4 szkl. oleju
- 2 jajka
- 2 średniej wielkości marchewki
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni na funkcji góra-dół.Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cynamonem.Marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. W drugiej misce wymieszać mokre składniki.Do suchych składników dodać mokre razem z marchewką, wymieszać łyżką(ciasto będzie gęste).Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez około 55-60 minut.
Ciasta z marchewką jeszcze nie jadłem.
OdpowiedzUsuńJa też robiłam pierwszy raz i pierwszy raz jadłam..polecam.
UsuńBożenko super ciasto, pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńTo jedno z lepszych ciast. Zawsze lekko wilgotne i takie aromatyczne. Dziękuję za wspólne pieczenie
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie! Ciasto napewno wilgotne w środku - pycha!
OdpowiedzUsuńDzieki za wspólne pieczenie.