Biszkopt
- 1 szkl.mąki
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 6 jajek
- 3/4 szkl.cukru
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 puszka masy kajmakowej
- 250 g masła
- około 250 g różnych bakalii[ rodzynki, żurawina, śliwki, skórka pomarańczowa, morele i jabłka] Helio
- herbatniki
- rum do nasączenia herbatników [ niekoniecznie -ja nie dałam]
- polewa
- posypka dekoracyjna
Masło utrzeć, dodawać stopniowo masę kajmakową.Na koniec dodać pokrojone bakalie i wymieszać.
Biszkopt [ można troszkę nasączyć] , wyłożyć masę kajmakową z bakaliami.Przykryć herbatnikami [ opcjonalnie namoczonymi w rumie].Polać polewą i dowolnie udekorować.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.