Ja i moje córki za bardzo nie przepadamy za zupami z roślinami strączkowymi..ale o męża trzeba dbać i gotować to co on lubi..i tym razem zupa fasolowa na bogato, gotowana z dużą ilością boczku, a potem jeszcze z cebulką i kiełbasą podsmażoną na oleju rzepakowym.Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także np.dania są mniej kaloryczne.Olej rzepakowy łatwiej odsącza się z potrawy niż inne tłuszcze, dlatego przygotowywane dania są od 5 do 10% mniej kaloryczne.
- 20 dkg fasoli
- kawałek boczku wędzonego
- 20-30 dkg kiełbasy
- olej rzepakowy
- ziemniaki
- 1-2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1-2 pomidory suszone
- 1-2 łyżeczki koncentratu
- sól, pieprz
- listek, ziele
- majeranek
super! Bardzo lubię taką fasolową :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolówke!
OdpowiedzUsuń