piątek, 21 października 2016

Pasta z makreli


Coś na kanapki..bez mięsa...bo rybka wędzona..a dokładniej pasta z ryby wędzonej , jajek i ogórka kiszonego..
  • 2 makrele wędzone 
  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1- 2 łyżki majonezu 
  • 1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu 
  • sól,pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki i cebulkę pokroić w kosteczkę.Z makreli usunąć ości, rozdrobnić widelcem i połączyć z jajkami, ogórkiem i cebulką. Dodać majonez, ketchup, przyprawy i wymieszać .

1 komentarz :

  1. Uwielbiam! Z makreli, to moja ulubiona pasta kanapkowa!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.