Przejdź do głównej zawartości
Placki z jabłkiem i cynamonem
Szybko i smacznie..takie placuszki można zrobić i bez jabłek..ale z jabłkami są smaczniejsze...a ja dodałam jeszcze do ciasta cukier cynamonowy ..i było pysznie.
- 2,5 szkl. mąki
- 2 jajka
- 2 szkl.mleka
- cukier cynamonowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3-4 jabłka
- szczypta proszku do pieczenia
Z jajek, mąki, cukru cynamonowego, proszku i mleka zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach[ja połowę starłam na tarce, a połowę pokroiłam w cienkie plasterki].Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.
Mniam uwielbiam Bożenko :-)
OdpowiedzUsuń