Kotlety ryżowe

Przesadziłam chyba z ilością risotta, a może moi domownicy akurat nie mieli na takie danie chęci ..i zostało trochę tejże potrawy...ale jak wiadomo, w kuchni nic się nie marnuje..więc dodałam jeszcze kilka innych składników i wyszły pyszne kotleciki..w sumie można takie kotleciki przyrządzić gotując specjalnie ryż lub tak jak u mnie pozostały z risotta.
  • 1 szkl. ryżu suchego  [ lub ugotowanego z dodatkami]
  • cebula
  • 2 jajka
  • 5 dkg sera żółtego
  • sól,pieprz, wegeta
  • koperek
  • bułka tarta do panierowania
Ryż ugotować , wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Komentarze

  1. Bardzo smaczny sposób na zagospodarowanie resztek ryżowych :) Lubie takie ekonomiczne gotowanie :) Dzięki Bożenko za wspólny, Błyskawiczny Piątek :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.