- skrzydełka , udka lub porcje rosołowe
- 2 marchewki
- 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej
- 1 por [biała część]
- sól, wegeta
- liście laurowe
- ziele angielskie
- koperek
- około 1 szkl. mąki
- 2 jajka
- sól
Jajka wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać.Ciasto będzie dość gęste, ale kluski można robić różne -w zależności od ilości mąki.Łyżką nabierać porcję ciasta i wrzucać na wrzącą wodę.
Rosół to jedna z najlepszych polskich zup! Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)
OdpowiedzUsuń