Pasty jajeczne można zobaczyć u :Dorotki,Asy, Grażyny.
- 3 ugotowane jajka
- 1/2 małego ząbka czosnku
- kilka listków szpinaku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżeczki majonezu
Ugotować jajka, ostudzić. Obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce.Dodać posiekany szpinak, czosnek, sok z cytryny, oliwę oraz majonez. Wszystko wymieszać,doprawić solą i pieprzem.
Ja też dzisiaj eksperymentowałam i trochę odeszłam od wyjściowego przepisu. Twoja pasta ze szpinakiem z pewnością była bardzo smaczna. Dzięki za wspólny czas w kuchni.
OdpowiedzUsuńZe szpinakiem musiała być pyszna :-) Fajnie było znów zajadać śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie ze szpinakiem jest super! uwielbiam szpinak:) dziękuję za wspólne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńSuper śniadanko było!
OdpowiedzUsuńdzięki za wspólną zabawę :)
Eksperyment przesmaczny, Bożenko! Dzięki za wspólne śniadaniowanie! :D
OdpowiedzUsuńKażdy sezonowy dodatek pasuje do takiej pasty:-) Dziękuję za wspólne śniadanie:-)
OdpowiedzUsuń