Galareta

Zawieruszony przepis na galaretę..Kto lubi? ja nie za bardzo, ale za to mój mąż ..On w sumie sam ją doprawia po swojemu..
  • 1 golonka
  • 2 nóżki świńskie
  • kawałek łba świńskiego
  • porcja rosołowa
  • cebula
  • czosnek
  • pietruszka
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • vegeta
  • sól, pieprz
Mięso umyć i włożyć do garnka, dodać cebulę i przyprawy, zalać wodą. Zbierać szumowiny i gotować do miękkości mięsa [ kurczaka wyjąć szybciej]. Mięso wyjąć, ostudzić.Po wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, dodać czosnek i ewentualnie doprawić .Wylać do salaterki i odstawić do lodówki aby stężała.

Komentarze

  1. Lubie i robimy, aczkolwiek bez głowy

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! :D Moja babcia zawsze z ryjkiem świńskim robiła ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.