Pierogi z grzybami

Pierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha..

  • 350 g mąki luksusowej Młynomag
  • 125 ml gorącej wody
  • 1 całe jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • dowolne nadzienie
Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego ułożyć po sporej łyżeczce farszu i zalepić. Gotować w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Podawać polane zeszkolną cebulką.

Komentarze

  1. Najlepsze na świecie ;) Nie no, dla mnie ogólnie pierogi są najlepsze na świecie - niemal każde. Pychotka! U mnie z kapustą i grzybami są na swięta i tęsknie za ich smakiem ;) Pozdrowionka i miłego weekendu :) Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.