- 1 mała kapusta pekińska
- 80 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 10 dkg ryżu Cenos
- 10 dkg kaszy owsianej Cenos
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz , wegeta, majeranek
- koperek
- 1/2 przecieru pomidorowego
- 1 l wody
- wegeta
- susz warzywny
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka śmietany
Kaszę i ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kaszę, ryż, kapustę,cebulę, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać susz i przyprawy. Piec lub gotować .Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek.
Lubię takie gołąbki! Ale dodaję do mięsa tylko ryż bez kaszy:) jestem ciekawa jak smakują i z jednym i z drugim:)
OdpowiedzUsuńTak oszukiwać na obiad to możesz mnie codziennie, Kochana! :) Pyszne :D
OdpowiedzUsuń