Warstwa z jogurtem naturalnym
- 2 duże jogurty naturalne
- 10 dkg serka waniliowego
- 5 łyżek cukru pudru (można mniej lub więcej)
- 2 łyżki żelatyny spożywczej Skworcu
- 1 duży jogurt owocowy
- 5 dkg serka waniliowego
- 2-3 łyżki cukru pudru (można mniej lub więcej)
- 1,5 łyżki żelatyny
- herbatniki
- biszkopty
- 1 galaretka
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. W międzyczasie jogurt naturalny, serek waniliowy, cukier puder zmiksować. Namoczoną żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i cały czas miksując dodać ją do masy jogurtowej. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami,masę przelać na herbatniki i wstawić do lodówki. Przygotować masę jogurtową z jogurtem owocowym.Na zastygniętą masę z jogurtem naturalnym ułożyć herbatniki , wylać masę z jogurtem owocowym i wstawić ponownie do lodówki.Ułożyć biszkopty i zalać lekko tężejącą galaretką .[ ja ciut za szybko wlałam i galaretka wsiąkła w biszkopty].Odstawić do całkowitego zastygnięcia .
Bożenko kusisz pysznym ciastem :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba zwłaszcza ta warstwa z jogurtem owocowym - proste składniki a tyle pyszności do jedzenia :)
OdpowiedzUsuń