Śledź w oleju

Coś bezmięsnego,np.na Wielki Piątek w sam raz... 
  • filety śledziowe
  • cebula
  • olej
  • sól, zioła prowansalskie
Śledzie pokroić na kawałki , w razie potrzeby wymoczyć. Cebulę pokroić i wymieszać z pieprzem.W naczyniu  układać warstwowo: warstwa śledzi,cebula itd. Na koniec zawartość naczynia zalać olejem. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  1. Absolutnie uwielbam. Superanckie :)

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam śledzika. Dobre śledzie uwielbiam. Nie próbowałam wersji z ziołami prowansalskimi chyba jeszcze nigdy. Pozdrowienia. Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.