Przejdź do głównej zawartości
Zostało mi trochę ugotowanego makaronu ..no i zrobiłam sobie taką oto jajecznicę.
- ugotowany makaron
- jajka
- masło
- sól, pieprz
- szczypiorek
Na patelni rozpuścić masło , dodać makaron. Podsmażyć , dodać roztrzepane jajka doprawione solą i pieprzem.Wymieszać i smażyć, aż jajko się zetnie.
A ja myślałam, że jadałam już jajecznicę na każdy możliwy sposób. A tu - szok - jednak nie. Takiej nie jadałam. Ale pomysł ciekawy. Skoro można dodawać makaron do sałatki czy zapiekanki to czemu nie do jajecznicy. Na pewno jest bardzo delikatna. Pozdrowionka serdeczne :) Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuńA jajecznicę z kopytkami lub plackami ziemniaczanymi jadłaś?
OdpowiedzUsuńhttp://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/06/kopytka-z-jajkami.html
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/05/jajecznica-z-plackami-ziemniaczanymi.html
Ale mnie nostalgia wzięła. Mój dziadek lubił tak jadać, z domowym makaronem roboty babci. Zupełnie zapomniałam o takiej wersji jajecznicy...
OdpowiedzUsuń