- 100 g mąki luksusowej Młynomag
- 100 g cukru
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
- 2-3 łyżki wiórków kokosowych Skworcu
- 80 g czekolady [ u mnie z orzechami i rodzynkami]
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao Skworcu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu dodatkowo
- 20g czekolady
- wiórki kokosowe Skworcu
Mleko, cukier i przesiane kakao podgrzać, mieszając do rozpuszczenia się cukru i połączenia się składników.Do gorącej mieszanki dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i zostawić do całkowitego ostygnięcia.Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .Do ciasta wsypać wiórki kokosowe, mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez około 20 minut.Wyjąć z formy, studzić na kratce,następnie udekorować polewą ,posypać wiórkami kokosowymi.
smakowite :)
OdpowiedzUsuńCudowne te muffinki, dziękuje za wspólne słodkości :-)
OdpowiedzUsuńUuuuuu...
OdpowiedzUsuńNie do pogardzenia!
Nawet Walentynek nie potrzeba!
:)
Dziekuję za udział w akcji walentynkowej na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Istna bomba czekoladowa - to lubię :)
OdpowiedzUsuńtakie muffinki są dobre na każdy dzień :) bardzo Ci dziękuję za udział w czekoladowym Tygodniu :)
OdpowiedzUsuń