Szybkie do zrobienia...takich przepisów na siekane drobiowe kotleciki na blogu już jest kilka ..tym razem z braku mąki ziemniaczanej w domu i lenistwa, aby iść do sklepu musiałam trochę pozmieniać składniki...ale mimo to kotleciki były pyszne, smażone oczywiście na oleju rzepakowym.Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam w swojej kuchni.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki majonezu z czosnkiem Kielecki
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 1 łyżka mąki pszennej
- 3 jajka
- sól ,pieprz, wegeta
- koperek suszony
- przyprawa do kurczaka
- 1 łyżeczki maggi w płynie
- olej rzepakowy do smażenia
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu.
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki :-)
OdpowiedzUsuń