Pulpeciki w sosie śmietanowo-chrzanowo-ketchupowym


Pulpeciki w pysznym sosie..szybko się robi i szybko , smacznie zjada.
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 cebulka
  • przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek]
  • susz warzywny
  •  1 szkl.śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 1/2 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżki koperku 
Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa.Dodać także jajko, otręby , chrzan i przyprawy. Wymieszać wszystko razem i formować małe pulpeciki .W garnku zagotować wodę z suszem warzywnym  , listkiem, zielem i solą.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Śmietanę wymieszać z mąką i chrzanem, ketchupem , wlać do gotujących się pulpecików. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.


Komentarze