Przejdź do głównej zawartości
Pulpeciki w sosie śmietanowo-chrzanowo-ketchupowym
Pulpeciki w pysznym sosie..szybko się robi i szybko , smacznie zjada.
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 łyżka otrąb owsianych
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 cebulka
- przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek]
- susz warzywny
- 1 szkl.śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 1/2 łyżki chrzanu
- 1 łyżka ketchupu
- 2 łyżki koperku
Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa.Dodać także jajko, otręby , chrzan i przyprawy. Wymieszać wszystko razem i formować małe pulpeciki .W garnku zagotować wodę z suszem warzywnym , listkiem, zielem i solą.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Śmietanę wymieszać z mąką i chrzanem, ketchupem , wlać do gotujących się pulpecików. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.