Ciasteczka z dodatkiem piwa ...i oleju kokosowego...bez cukru...i po upieczeniu przełożone słodkim dżemem , posypane cukrem pudrem..
Margarynę wymieszać z mąką i szczyptą soli, piwem i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na trzy godziny. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykrawać ciasteczka.Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C). Upiec na złoty kolor.Ciasteczka smarować marmoladą i składać ze sobą . Przed podaniem posypać przez sitko cukrem pudrem.
- 3 szkl. mąki pszennej
- 1/2 szkl. piwa
- 25 dag margaryny [ w tym 2 łyżki oleju kokosowego Olvita]
- słodki dżem lub marmolada
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
Margarynę wymieszać z mąką i szczyptą soli, piwem i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na trzy godziny. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykrawać ciasteczka.Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C). Upiec na złoty kolor.Ciasteczka smarować marmoladą i składać ze sobą . Przed podaniem posypać przez sitko cukrem pudrem.
Nominowałam Cię do Liebster Award, będzie mi bardzo miło jak odpowiesz na moje pytania http://do-it-with-ann.blogspot.com/2015/10/liebster-award.html
OdpowiedzUsuńDziękuję, ale nie "pociągnę " dalej tego ..już przerabiałam to kilka razy.
UsuńŚliczne kwiatuszki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuń