Dla smakoszy kokosu na pewno posmakuje takie ciasto...najlepsze na drugi dzień, wtedy kruche placki nasiąkną masą i będą mięciutkie..
- 30 dkg mąki
- 15 dkg margaryny
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 10 dkg cukru
- 1 jajko
Masa śmietanowo-kokosowa
- 0,5 l śmietany
- 0,5 szkl.cukru pudru
- 1 opak.wiórków kokosowych
Wszystkie składniki ciasta miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i upiec osobno dwa placki.Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać wiórki.Po wystudzeniu przełożyć masą.Dowolnie udekorować.Najlepsze na drugi dzień.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.