Kruchy przekładaniec masą śmietanowo-kokosową

Dla smakoszy kokosu na pewno posmakuje takie ciasto...najlepsze na drugi dzień, wtedy kruche  placki nasiąkną masą i będą mięciutkie..

Ciasto miodowe
  • 30 dkg mąki 
  • 15 dkg margaryny 
  • 2 łyżki miodu 
  • 1 łyżeczka sody 
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 
  • 10 dkg cukru 
  • 1 jajko 

Masa śmietanowo-kokosowa

  • 0,5 l śmietany 
  • 0,5 szkl.cukru pudru 
  • 1 opak.wiórków kokosowych 

Wszystkie składniki ciasta miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i upiec osobno dwa placki.Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać wiórki.Po wystudzeniu przełożyć masą.Dowolnie udekorować.Najlepsze na drugi dzień.





Komentarze