Wiśnie drylowane



Był dżem wiśniowy ..a tym razem są wiśnie drylowane..idealne np.pączków.
  • 1 kg wiśni
  • 0,5 kg cukru
Wiśnie wydrylować, przełożyć do garnka, zasypać cukrem.Odstawić na około godzinę, by puściły sok.Po tym czasie gotować na małym ogniu przez kilkanaście minut. Nakładać do słoików,zakręcić i zawekować.
Letnie owoceRóbmy przetwory!

Komentarze

  1. Wyglądają na prawdę fajntastycznie, ach narobiłaś mi smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A u mnie w tym roku szpaki i kwiczoły wiśnie zjadły :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dostałam od znajomego...bo własnego sadku z drzewami owocowymi nie mam.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.