Klopsiki z kalafiorem z wolnowaru


Czasem są takie dni, że nie wiadomo co zrobić na obiad...u mnie dodatkowo minusem jest to , że moi domownicy pracują na 3 zmiany..i dodatkowo mąż na inną , a córki [ dobrze , że chociaż one obie razem] na inną zmianę..no , a ja też przecież pracuję...i dla mnie super rozwiązaniem jest wolnowar..i tym razem były klopsiki..a dodatkowo dodałam kalafior i marchewkę i obiad prawie gotowy...Ja rano usmażyłam klopsiki i siup..do misy wraz z kalafiorem ..włączyłam wolnowar i wyszłam do pracy...a reszta zrobiła się prawie sama..no...mąż ugotował ziemniaki...choć w sumie można dodać i do wolnowaru i mogłyby się razem gotować z klopsikami.
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • cebula
  • przyprawy [sól,pieprz, vegeta]
  • kalafior
  • marchewka
  • listek , ziele
  • śmietana
  • koperek
Do misy wolnowaru wlać wodę ,dać przyprawy  włączyć wolnowar.Mięso wyrobić z jajkiem ,pokrojoną w kostkę cebulką i przyprawami.Formować małe pulpeciki i usmażyć na oliwie na rumiano.Do misy wolnowaru włożyć pokrojony w różyczki kalafior i marchewkę, a na wierzch podsmażone pulpeciki.Dodać listek , ziele, wegetę. Gotować około 1-2 godzin na poziomie "2" ".Pod koniec gotowania dodać  śmietanę, koperek.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.