środa, 5 sierpnia 2015

Jogurt

Zimny domowy jogurt ..akurat na upalne dni.Mój jogurt robiony w multicookerze...

  • 1 l mleka pasteryzowanego
  • 180-200 g jogurtu naturalnego
Do misy Multiccokera  wlać mleko (powinno mieć temperaturę pokojową). Dodać jogurt naturalny i wymieszać.Zamknąć pokrywę i wybrać program JOGURT. Nacisnąć przycisk START.Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Aby uzyskać jogurt owocowy, należy 30 minut przed końcem programu dodać 20o g owoców.


2 komentarze :

  1. Witam, jestem również posiadaczką multicookera, ale jeszcze nie robiłam jogurtu proszę mi powiedzieć ile trwa przygotowanie? Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam..ja robiłam wg przepisu z książeczki i trwało to długo ..8 godzin.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.