Bigos z wolnowaru

Bigosik z wolnowaru...robiony jakiś czas temu w wolnowarze..Muszę teraz jeszcze wypróbować w multicookerze..

  • mała główka kapusty
  • 20-30 dkg kiełbasy 
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 1-2 marchewki
  • 2-3 pomidory 
  • kilka suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • koperek

Kapustę poszatkować,kiełbasę i boczek , pomidory pokroić.Dodać przyprawy , wymieszać i  przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.


Warzywa psiankowate 2015 Warzywa psiankowate 2015

Komentarze

  1. Ciekawy bigosik. Ze świeżymi pomidorami jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.