Zupa koperkowa


Pyszna zupka...
  • porcja rosołowa
  • pęczek koperku
  • marchewka
  • ziemniaki
  • śmietana
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
Porcję rosołową umyć, zalać wodą , dodać przyprawy i zagotować .Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać posiekany koper, śmietanę i zagęścić zasmażką.Doprawić do smaku.

Komentarze

  1. Oj tak, to jest jedna z moich ulubionych zup. Niedawno robiłam koperkową także u siebie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.