Gulasz z wolnowaru

Proste i smaczne danie dla zapracowanych..Mięso można wcześniej wymieszać z przyprawami, cebulkę podsmażyć...ja akurat nie miałam czasu i wszystko od razu wylądowało w wolnowarze..
  • 70 dkg mięsa wieprzowego
  • kawałek papryki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 50 dkg pieczarek
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • ziele angielskie, listek laurowy
Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do wolnowaru .Cebulę,pieczarki i paprykę pokroić, dodać do mięsa. .Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany, koperek.



Przysmaki dla taty 5

Komentarze