- 30 dkg fasoli
- 50 dkg kiełbasy
- 15 dkg boczku wędzonego
- kilka suszonych pomidorów BIO Fresano
- 2-3 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
- majeranek
- wegeta
- listek ,ziele
Fasolę wraz z przyprawami zalać wodą i gotować w wolnowarze .Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory i ketchup. Dodać do gotującej się fasoli, pod koniec można zagęścić mąką. Doprawić w razie potrzeby.
Domowe jedzonko jest najlepsze na świecie. Taka fasolka to prawdziwa uczta. Dawno nie jadłam, a chodzi za mną :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń