Szaszłyki z warzywami

Szaszłyki..pieczone w piekarniku..ale w sezonie grillowym  można upiec i na grillu..
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa Rafex
  • sól
  • papryka czerwona,zielona, żółta
  • pieczarki
  • olej
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić w kawałki. Dodać przyprawę i sól.Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa).



Komentarze

  1. Pięknie się prezentują i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super!!! Bardzo lubimy szaszłyki!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szaszłyki z warzywami to moje ulubione :) Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.