niedziela, 5 kwietnia 2015

Śledź z olejem



Teraz będzie kilka wpisów przedświątecznych , świątecznych...po prostu nie było kiedy wcześniej wstawić przepisów..na początek śledzie z cebulką wymieszaną z pieprzem cytrynowym i zalane olejem lnianym..Piękny kolor śledzi i cebulki od pieprzu i oleju..
Śledzie pokroić na kawałki , w razie potrzeby wymoczyć. Cebulę pokroić i wymieszać z pieprzem.W naczyniu  układać warstwowo: warstwa śledzi,cebula itd. Na koniec zawartość naczynia zalać olejem. Odstawić zamknięte do lodówki na około 2-3 dni.




1 komentarz :

  1. Klasyka! Tyle wspaniałych pomysłów na rybkę u Ciebie :) Aż się nie mogę zdecydować, który próbować najpierw!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.