Śledź po kaszubsku


Kolejny pomysł na śledzie ..znalazłam tutaj.
  • 6 filetów ze śledzia 
  • 2 cebule 
  • słoiczek koncentratu pomidorowego 200g 
  • ketchup pikantny (1 czubata łyżka - do smaku) 
  • mały słoik papryki konserwowej (ok 300g) 
  • 1 łyżeczka miodu 
  • słodka papryka Rafex
  • szczypta pieprzu 
  • olej do podsmażenia

Filety śledziowe w razie potrzeby wymoczyć. Następnie pokroić w paski. Cebulę kroimy w paski i usmażyć na oleju na złoty kolor, dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, miód i podsmażyć całość około 5 minut. Doprawić do smaku i ostudzić. Zimną zalewę wymieszać z pokrojonymi śledziami. Odstawić na 1 godzinę do lodówki, w celu schłodzenia i "przegryzienia się " smaków.






Komentarze

  1. Wygląda apetycznie. Chętnie spróbuje. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Też takie robię :) Pyyyychaaaa :) U mnie jeszcze tylko dochodzą do składników rodzynki.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.