sobota, 25 kwietnia 2015

Gulasz z wolnowaru

Wolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania..
  • 70 dkg mięsa wieprzowego
  • 1- 2 marchewki
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • kawałek papryki
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • ziele angielskie, listek laurowy


Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać do mięsa.Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.