Ogonki z łososia w zalewie octowej



Ja w sumie nie przepadam za rybami,,ale naszła mnie ochota na jakąś rybkę i to w zalewie octowej..padło na ogonki z łososia...
  • ogonki z łososia
  •  mąka
  • sól, pieprz
  •  olej
 Zalewa:
  • 1 szkl. octu
  • 5,5 szkl. wody
  • 5 łyżek cukru
  •  2 duże łyżki soli
  •  2 łyżki maggi
  •  2 duże cebule
  •  6 ziarenek jałowca
  • 6 ziarenek czarnego pieprzu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego 
  • 1 listek laurowy
  • 2 ząbki czosnku
Ogonki z łososia pokroić w kawałki, obtoczyć w mące wymieszanej z sola i pieprzem .Usmażyć z obu stron na oleju.Ocet, wodę, cukier, pokrojone w półplasterki cebule, sól i maggi zagotować.Dodać ziarna jałowca, ziela angielskiego, pieprzu, listek laurowy, gorczycę i rozgniecione ząbki czosnku i gotować 2-3 minuty. Usmażone i wystudzone ryby ułożyć w naczyniu i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.


Wielki Post 2015

Komentarze

  1. Pyszna jest rybka w occie, tez robię ale najczesciej z naszymi słodkowodnymi rybami

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.