niedziela, 7 grudnia 2014

Rosołek bez "gotowania"




Jakoś brak mi natchnienia na pisanie postów itd..ale mam kilka przygotowanych wcześniej, więc je Wam przedstawię..Cud kuchenny Tupperware to naprawdę bardzo proste "urządzenie"...rosołek ugotowany "bez gotowania"..wystarczy  zalać wodą -gotującą , zamknąć i odstawić na około 20-30 minut[w zależności od makaronu] i zająć się innymi obowiązkami lub odpocząć..a zupka "ugotuje się "sama..do makaronu dodałam kawałek piersi z kurczaka pokrojoną w małe kawałki..ale dodałam także większy kawałek..i tak oto jest rosołek z wkładką..
  • makaron
  • marchewka
  • kostka rosołowa
  • pierś z kurczaka
Makaron, pokrojoną marchewkę ,pokruszoną kostkę rosołową oraz kawałek piersi z kurczaka umieścić w pojemniku Cudu kuchennego.Zalać gotującą wodą , zamknąć i odstawić.Po upływie około 20-30 minut zupa już gotowa.









3 komentarze :

  1. naprawdę, rosół na kostce rosołowej to coś godnego polecenia? ja rozumiem, że to wygodne, ale przecież to sama chemia. czy nie lepiej nie korzystać z cud-miseczki, poświęcić trochę więcej czasu na gotowanie (de facto rosół gotuje się sam, trzeba tylko dłużej poczekać) i cieszyć się smakiem dobrego, domowego rosołu?
    Po odstawieniu kostki rosołowej dania wydają się mniej słone, ale to kwestia przyzwyczajenia, a różnica w jakości jedzenia ogromna.
    naprawdę szczerze polecam rezygnowanie z kostek, bulionetek i innych chemikaliów:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czy ja jedna używam kostki rosołowej?...raczej nie..Ja nie używam ich codziennie .i nie widzę w tym nic złego..Oczywiście wiadomo, że można zrezygnować z takich dodatków.i nie korzystać z takiej miseczki...i ugotować np.rosół w inny sposób..ale czasem np. z braku czasu warto spróbować i innej metody..

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.