Krokiety rybno ziemniaczane



Do przyrządzenie tych krokietów użyłam ..cudu kuchennego -do ugotowania ryby ..i kopytkomanii..oczywiście można zrobić i bez wykorzystania takich gadżetów..ale takie gadżety jednak ułatwiają i umilają pracę w kuchni.
  • 50 dkg dowolnej ryby 
  • sok z cytryny 
  • przyprawa do ryb 
  • 40 dkg obranych i ugotowanych ziemniaków 
  • 2 jajka 
  • 1 cebula 
  • szczypiorek 
  • pieprz, sól, wegeta 
Filety rybne pokroić na kawałki , skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryby.Ułożyć na sicie cudu kuchennego , zalać gotującą wodą , przykryć.Odstawić na około 20 minut.Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.Dodać ugotowaną i rozdrobnioną rybę, jajka , cebulę i przyprawy.Wymieszać.Zamontować prostokątną końcówkę do kopytkomanii i napełnić pojemnik masą rybno-ziemniaczaną.Delikatnie przycisnąć przez kopytkomanię na ruchomą matę.Używając łopatki podzielić rybne paski na równe części.Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.




Komentarze