niedziela, 26 października 2014

Mięso wekowane

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu..

  • łopatka, szynka , żeberka
  • dowolne przyprawy
  • bulionetka wołowa
  • listek, ziele
  • sól
  • papryka słodka
  •  pieprz cayenne
  •  przyprawa do mięs knorr
  • susz warzywny
Żeberka i mięso pokrojone w kostkę wymieszać z przyprawą do mięsa i odstawić na kilka godzin do lodówki [ u mnie mięsko było w misce Tupperware].Następnie mięsko podsmażyć, dodać przyprawy , bulionetkę i dusić  pod przykryciem na wolnym ogniu. Jak mięso  już miękkie przełożyć gorące do słoików[ z żeberek usunęłam kości],dolać sosu do każdego słoiczka. Zakręcić i pasteryzować metodą tyndalizacji .






Przetwory na widelcu

2 komentarze :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.