- 1 mała kapusta pekińska
- 70 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 10 dkg płatków ryżowych
- 1-2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz , wegeta, majeranek
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej Develey
- 3-4 łyżki śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka, musztardę .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać wodą, dodać warzywa i przyprawy. Gotować około 25 minut, pod koniec dodać śmietanę.
Wspaniale wyglądają te kotlety ,bardzo apetycznie,bardzo ładnie podane
OdpowiedzUsuńTakie kotlety z kapustą pekińską , to dla mnie nowość,przepis wart uwagi
Już wiem co dziś przygotuję na obiad, przepis jest prosty a jaki efektowny
łatwy w wykonaniu a to najważniejsze .
Pozdrawiam )
Robię podobne kotlety tylko że z kiszoną kapustą i grzybami. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki, pysznie wygladają:)
OdpowiedzUsuń