niedziela, 5 października 2014

Kotlety mięsne z kapustą pekińską w sosie

Pyszny pomysł na obiad..
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 70 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 10 dkg płatków ryżowych
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz , wegeta, majeranek
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej Develey
  • 3-4 łyżki śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka, musztardę .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać wodą, dodać warzywa i przyprawy. Gotować około 25 minut, pod koniec dodać śmietanę.





3 komentarze :

  1. Wspaniale wyglądają te kotlety ,bardzo apetycznie,bardzo ładnie podane
    Takie kotlety z kapustą pekińską , to dla mnie nowość,przepis wart uwagi
    Już wiem co dziś przygotuję na obiad, przepis jest prosty a jaki efektowny
    łatwy w wykonaniu a to najważniejsze .
    Pozdrawiam )

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobne kotlety tylko że z kiszoną kapustą i grzybami. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie kotleciki, pysznie wygladają:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.